Chrupiące gofry 06/06/2020 Ciasto :mąka wrocławskaproszek do pieczeniasól2 jajkaSposób przygotowania :Rozgrzać gofrownicę na całą jej moc. Można pod nią rozłożyć papier do pieczenia (dzięki temu spływające ciasto będzie później łatwiej posprzątać).Przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sól, a następnie razem wymieszać.Ubić dokładnie jajka. Dodać do nich cukier, mleko i olej.Następnie dodać suche składniki do mokrych i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką aż do ich całkowitego połączenia.Ciasto nabierać chochlą (½ do ¾ szklanki) i rozprowadzać na całej powierzchni gofrownicy.Gofry piec około 3 do 3,5 minuty – powinny być chrupiące i mieć złoty kolor.Spożywać od razu lub włożyć do wcześniej nagrzanego pieca, by ochronić przed wystygnięciem.Podawać z ulubionymi dodatkami np. dżemem, świeżymi owocami lub bita śmietaną.https://basiazsercem.pl/przepis/chrupiace-gofry