Order of Malta

Kulinarne propozycje

  • 18/05/2020

    Ciasto kruche z owocami

    Składniki Ciasto 300 g mąki Basia Krupczatka typ 450 150 g cukru 100 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 żółtka szczypta soli 2 łyżki wody Beza : 360 g cukru 40 g mąki ziemniaczanej 5 sztuk kurzych białek szczypta soli Dodatki : 40 g mąki ziemniaczanej 1,2 kg mrożonych wiśni przyprawa korzenna do […]

    Więcej
  • 18/05/2020

    Zapiekane naleśniki

    Składniki Ciasto naleśnikowe: 1 szklanka mąki Basia Wrocławska typ 500 2 szklanki mleka 3 jajka 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól do smaku Farsz: 500 g szpinaku 250 g sera ricotta 1 szt. sera mozzarella 1 ząbek czosnku Sos beszamelowy: 2 łyżki mąki Basia Wrocławska 0,5 litra mleka 50 g masła gałka muszkatołowa do smaku sól […]

    Więcej

Fundacja Polskich Kawalerów Maltańskich "Pomoc Maltańska"

ul. Świętojańska 1, 61-113 Poznań