Pomoc Świąteczna w Szczecinie

17/12/2023

Od wielu lat Fundacja Polskich Kawalerów Maltańskich z Poznania z pomocą świąteczną dociera również do osób potrzebujących ze Szczecina.
17 grudnia 2023 roku Fundacja zaprosiła do udziału w wieczerzy wigilijnej w Szczecinie osoby z niepełnosprawnością, ich opiekunów oraz osoby i rodziny znajdujące się w trudnej sytuacji. Około 140 uczestników spotkania dzięki wspólnym rozmowom, śpiewaniu kolęd i wyjątkowemu nastrojowi mogło poczuć atmosferę zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia. Nie zabrakło również symbolicznego łamania opłatkiem oraz występów artystycznych w postaci jasełek. Na spotkaniu obecni byli m. in. pan Jan Baehr, przedstawiciel Fundacji Polskich Kawalerów Maltańskich w Poznaniu, wolontariusze, duchowieństwo, przedstawiciele wspólnoty Wiara i Światło, przedstawiciele Caritas w osobie ks. dyr Macieja Szmuca. Podziękowano darczyńcy – Fundacji ENEA, dzięki której osoby potrzebujące mogły uczestniczyć w świątecznym poczęstunku i otrzymać paczki.

Fundacja Polskich Kawalerów Maltańskich „Pomoc Maltańska” w Poznaniu
składa serdeczne podziękowania Fundacji ENEA, wszystkim Sponsorom
oraz Osobom zaangażowanym w przygotowanie paczek oraz spotkania.